BSA Denkt Dat Overlast Uit Zichzelf Weggaat.
Belastingbetaler Is De Klos.

Amsterdam, 22 november 2022. Opnieuw is het Buurtcomité genoodzaakt om het initiatief te nemen. De BSA heeft nou eenmaal de voorkeur om niets uit zichzelf te doen. Na het laatste overleg zijn er alweer vele maanden voorbijgegaan. De stemming was destijds matig positief over een aanpak van geluidoverlast. De BSA zou alleen nog overleggen met ouders en personeel over details van het overeengekomen scenario.

Toen werd het oorverdovend stil. De bedoeling van overleggen met ouders en personeel blijkt tijdrekken te zijn. Zij wonen hier niet, ervaren geen overlast en zijn dus slechts in de achtergrond betrokken, al zal de BSA dit natuurlijk met klem willen tegenspreken. Mistgordijnen.

De BSA verschuilt zich achter alles wat voorhanden is en wacht af. Het probleem gaat hierdoor echter niet weg en de frustratie en woede woekeren verder. Iedere dag klinkt er weer het geschreeuw. Na een tijd koest binnen te zijn gehouden, de BSA-discipline, gillen de kinderen alsof bevrijd.

De gemeente Amsterdam erkent inmiddels dat ook de verkeerschaos niet uit zichzelf weggaat. Nuchtere buurtbewoners hadden hiervoor vanaf het eerste moment uitdrukkelijk gewaarschuwd maar dat vond de stadsdeelcommissie Zuid maar onzin: het was ‘onderzocht’ en niet illegaal.

En nu komt de gemeente met het idee om toch maar opnieuw het verkeer onder de loep te nemen en e.e.a. te gaan aanpassen. Gewoonlijk wordt plaveisel aangelegd voor een periode van ongeveer dertig jaar. De Havenstraat zou na ongeveer drie jaar alweer op de schop moeten; alles ter wille van deze BSA. Op deze manier wordt er een vermogen belastinggeld over de balk gegooid vanwege het BSA-prestige project voor de gemeentebonzen van de stadsdeelcommissie Zuid.

Er heeft tot dusver nog geen haan naar gekraaid maar het is een schandaal.
LvI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten