De BSA Is Zielig.

Amsterdam, juli 2022. Het kost namelijk veel tijd en geld om vrijwel permanent mensen in dienst te moeten hebben om te proberen alle door henzelf veroorzaakte problemen weg te masseren. Een jurist, de onderzoeksbureaus, enzovoort. Een mekkerende BSA? Het lijkt een beetje op kopers spijt.

De BSA ergert zich ook werkelijk groen en geel aan de verkeerschaos die door BSA ouders wordt veroorzaakt; maar die willen nou eenmaal niet luisteren, dus ja. Men stoort zich aan de 'eigen schuld dikke bult' en de ‘vervuiler betaalt' opstelling van buurtbewoners, en lijkt niet te willen zien dat het geduld langzamerhand opraakt. Tranen van de krokodil.

Ambulance bij de BSA. Juni 2022.


De buurt moet volgens hen vooral geen al te effectieve ingrepen willen. Voor wat betreft de berekende maatregelen: door bekleding van alle balkons met geluiddempend materiaal, plus een isolerende wand van plm. 3 m hoog komt de nagestreefde 3 Db reductie (behalve waarschijnlijk voor de hoogste etages) in beeld.

Bekleden van balkons kan echter alleen in overleg met de Alliantie, i.v.m. de uitvoering. Dat doet de Alliantie natuurlijk graag en vlot. Er is namens bewoners van de Baarshaven een brief uitgegaan naar de Alliantie waarin e.e.a. wordt uiteengezet.

Maar, een wand hoger dan 2 m vindt de BSA niet leuk (omdat ze dan minder zien van onze mooie balkons?). Een effectieve wand, hoger dan 3 m. vereist, zo beweert de BSA, weer een dure fundering en toestemming van een altijd onberekenbare gemeentelijke welstandscommissie.

Geldgebrek, mokkend personeel en ouders, bureaucratie van gemeente en Alliantie: deze BSA overdekt het speelveld met complicaties. Sommigen zouden zeggen, met bagger.

Een gevolg hiervan is dat verschillende bewoners inmiddels vergevorderde plannen hebben om te gaan verhuizen omdat ze overspannen gaan worden van alle ellende. Helaas heeft lang niet iedereen een alternatief. Zover is het al gekomen.

Uit het BSA verslag overlegverslag van 4 juli 2022: “Besproken wordt dat de kosten van bekleding van de balkons door eigenaren balkons kan worden opgepakt en de muur langs speelterrein door de BSA. Redelijkheid hiervan wordt besproken en besloten wordt dit verder met de andere bewoners te onderzoeken”.

De positie van het buurtcomité is dat het onredelijk is om de bewoners na meer dan een jaar grote geluidoverlast te hebben veroorzaakt, hen ook nog op te zadelen met een ineffectieve maatregel (een wand van slechts 2 m.) en alle kosten voor het bekleden van balkons.

Aan het ideetje van de BSA om iedereen maar een goedkoop doe-het-zelf pakket met online instructie te geven waarmee bewoners de isolatie zelf maar boven hun balkon moeten plakken, zullen we verder maar geen woord vuilmaken.

De BSA verwacht dat hun bezwaar tegen de nieuwbouw op het Havenstraatterrein uiteindelijk zal worden afgewezen.

Deze Amsterdamse BS is ook een strop aan het worden voor andere British Schools overzee.

LvI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten