Buurtcomité Havenstraat, Amsterdam
Contact: buurtcomitehavenstraat@gmail.com


(Foto: hoofdingang van de monumentale oude gevangenis)

Wij zijn een groep actieve buurtbewoners van de Havenstraat en de Baarsstraat. We zijn in actie gekomen omdat we ons grote zorgen maken over de plannen die de Gemeente Amsterdam en de British School of Amsterdam (BSA) hebben met onze buurt.

De BSA heeft de voormalige gevangenis in de Havenstraat gekocht als schoolgebouw voor 1200 leerlingen, en de gemeente Amsterdam wilde bovendien een nieuwe wijk met ongeveer 500 woningen plus een basisschool bouwen in de Schinkelbuurt. Het laatste is intussen door de Raad van State geblokkeerd, maar er zullen door deze BSA hoe dan ook grote problemen voor de buurt ontstaan.

We vinden het bij alle bouw ambities van het grootste belang dat er rekening wordt gehouden met het leefklimaat van de Schinkelbuurt. We vrezen met name voor de gezondheid van iedereen in de wijk, en willen daarom stijging van de concentraties van fijn stof en stikstofdioxide (NO2), van geluidsoverlast en van gevaarlijke verkeerssituaties voorkomen.

De blog items hieronder vernoemen o.a. het wetenschappelijk onderzoek en juridische uitspraken die onze mening onderbouwen.

1 opmerking:

Unknown zei

Hallo ik ben een buurt bewoner en heb veel bezwaar tegen nog meer verkeersdrukte die deze school natuurlijk zal veroorzaken.

Een reactie posten