BSA Naar De Rechter:
“Verkeersonderzoek Gemeente Deugt Niet”

De BSA geeft toe dat de protesterende buren gelijk hebben gehad

Amsterdam, 2 maart 2022. Het heeft even geduurd, maar na een recent overleg met buren over noodzakelijke extra geluidsmaatregelen vanwege een ondeugdelijk akoestisch onderzoek, erkent een woordvoerder van de BSA dat ook het door de Gemeente Amsterdam gehanteerde verkeersonderzoek broddelwerk is.

De BSA ervaart namelijk aan den lijve dat de verkeerssituatie rond het Haarlemmermeercircuit sinds de komst van de school gevaarlijk is voor mens en dier. (Hoelang zal het duren voordat men snapt dat ook de vieze lucht rond de school een geniepige sloper is?)

“Ouders verklaren ons voor gek als we ze aanraden om meer met de fiets te komen. Ze hebben niet allemaal evenveel ervaring met fietsen in de stad als mensen die hier opgegroeid zijn. (…) Iedere dag hebben we die verkeersregelaars om de drukte een beetje in goede banen te leiden. De gemeente betaalt een deel daarvan. En als het regent ....“

De school heeft een zaak bij de rechter aangespannen om de realisering van het bestemmingsplan Havenstraatterrein te laten blokkeren. Want de gemeente Amsterdam doet er liefst nog een schepje bovenop en dacht kortgeleden juridische obstakels te hebben weggemasseerd rond de bouw van 500 woningen en een basisschool voor 500 leerlingen op het Havenstraatterrein. Tel uit je winst.

De Gemeente Amsterdam heeft zich nooit veel gelegen laten liggen aan de veiligheid en de gezondheid van haar burgers in de Schinkelbuurt. Normen konden altijd wel worden verlaagd en er was altijd wel een procedure voorhanden om grenswaarden op te rekken zodat alles precies binnen de wet viel. Menselijke maat, beschermen van burgers, kom nou toch. Gebouwd moet er worden, en wel hier!

Het zal daarom een flinke tegenvaller voor de Gemeente Amsterdam zijn dat het nu uitgerekend de BSA te gortig is wanneer er zo met de veiligheid en de gezondheid van schoolkinderen wordt omgesprongen. Want waar een groepje boze buren niet bij machte was om contraexpertise te laten verrichten, heeft de BSA nu bijvoorbeeld camera’s geïnstalleerd om de verkeerschaos te registreren.

Projectontwikkelaars en de dames en heren bestuurders zouden er goed aan doen om de flessen champagne voorlopig nog maar niet te ontkurken.

LvI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten