British School Blijft Een Griebus
Is dit de school voor je kind?



Foto: schoolgezicht vanaf de Amstelveenseweg. Oktober 2021.

11 oktober 2021.
Is het niet merkwaardig dat een zeer exclusieve particuliere expatschool zich zou willen vestigen in een oud gevangenisgebouw? Vanaf het begin is het bekend geweest dat de monumentale status van het deprimerende oude gevangenisgebouw vereist dat deze uitstraling ook met de nieuwe bestemming moest blijven.

In deze opzet is de British School of Amsterdam ruimschoots geslaagd. Als je niet beter weet en je loopt of rijdt er langs, zou je zomaar kunnen denken dat er nog altijd criminelen huizen, jeugdcriminelen wellicht.



Het speeltuig heeft iets van een galg in aanbouw

De tralies voor de kleine raampjes van de cellen en de strenge kruisvorm met centrale koepel voor het toezicht zijn hetzelfde als 100 jaar geleden. De nieuwbouwvleugels met hun celstructuur en het gepunte hekwerk met grauwe bespanning dragen verder bij aan een sfeer die weinig uitnodigend is voor kinderen. Daar zal de schoolleiding het vast niet mee eens zijn, want daar is over nagedacht.



Het nieuwe deel bevat ogenschijnlijk de isoleercellen

Heel af en toe komt strafinrichting aan de Amstelveenseweg pas goed tot zijn recht: wanneer het bewolkt is, wanneer het regent, of ‘s avonds. Deze British School is een griebus.



Op een avond in november, met links een schijnwerper 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten