“Alsof Je Een Overdekt Zwembad Aan Je Slaapkamer Hebt.”

 Het Westelijke Speelplein Van De BSA Is In Gebruik Genomen. (video, 20 sec)


 

8 juni 2021. Intussen is het alweer sinds 2018 dat het buurtcomité Havenstraat d.m.v. dit weblog uw aandacht vroeg voor het onaantrekkelijke vooruitzicht van een grote exclusieve expatschool met alles daaromheen in de Havenstraat.

Welnu, ondanks alle waarschuwingen, inspraakrondes, bezwaren en beroepsprocedures , is het omwonenden niet gelukt om de plannen serieus te laten aanpassen, laat staan de bouw tegen te houden.

Tientallen items van dit weblog getuigen o.a. van een theoretisch geluidsonderzoek dat door de BSA tot de laatste niet illegale decibel werd uit gepuurd, en een theoretisch verkeersmodel waaruit werd geconcludeerd dat deze BSA prima zou passen in de buurt. Bezorgde buurtbewoners weten nu wel beter, maar werden glimlachend afgescheept. Het blijkt bovendien dat de burger er is om de wet te beschermen. De Omgevingswet die dit zou moeten omkeren is nog niet helemaal gereed; de rechter durft er nog niet op vooruit te lopen, en zo is de burger de klos.

De binnenplaats is niet 100% ingebouwd, is ‘dus’ geen echte binnentuin en ‘dus’ mag de BSA haar goddelijke gang gaan tot tegen de gevel van de seniorenflat, zo redeneerde de beroepsrechter. Want zo gaat dat.

COVID beperkingen worden intussen stapsgewijs afgebouwd en daarmee stromen er meer en meer leerlingen en medewerkers naar en van het BSA schoolcomplex. De gevolgen worden nu duidelijk, en deze week hebben omwonenden een westelijk schoolplein met spelende kinderen ervaren.

In de loop van de ochtend van maandag 7 juni verscheen de een na de andere buur, soms nog in ochtendjas op het balkon. Wat is dit in vredesnaam voor rot herrie? Mag dit maar zo? Vanaf het vrijwel helemaal tussen harde gevels omsloten speelplein steeg een schelle geluidsbrij op die zich nog het best deed vergelijken met die van een overdekt druk zwembad.

Een buurvrouw was eerder die ochtend thuisgekomen uit haar nachtdienst in de zorg en wilde gaan slapen. Een andere vrouw werkt vanuit huis en had een online conference call op haar agenda. Ook op de seniorenflat lieten mensen zich zien om polshoogte te nemen. Maar met hun rust was het helemaal gedaan. Aan de voorgevel de straat, en aan de achtergevel dit? De irritatie is voelbaar, want hoe lang gaat deze ellende nog duren?

In de plannen had de BSA wel al eens geschreven dat groepjes kinderen een paar keer per dag op het plein zouden pauzeren. Dat blijkt nu heel anders te zijn. Bij navraag is de boodschap dat de hele dag door, af en aan, de groepen op het plein zullen spelen. Logisch overigens: peuters spelen natuurlijk meer dan oudere kinderen. Je kunt ze dat niet kwalijk nemen. Maar ons is door gemeente en BSA een rad voor ogen gedraaid, en dat is onacceptabel en een schande. LvI

Geen opmerkingen:

Een reactie posten