Omwonenden (Niet Helemaal) Verrast Door Overlast Verkeer BSA

 8 juni 2021.

Nadat de buurt nog maandenlang knarsetandend alle mogelijke bouwoverlast van de BSA heeft doorstaan is het schoolcomplex in gebruik genomen, en vanaf dag één zijn de poppen aan het dansen. We hebben beloofd u opnieuw te informeren zodra er zich ontwikkelingen voordoen: vandaar dus deze update van het blog.

Nu de COVID beperkingen in fases worden teruggeschroefd komen er steeds meer leerlingen en medewerkers naar de BSA. De verwachte gevolgen zijn niet uitgebleven.

Iedere werkdag is er een aantal verkeersregelaars druk in de weer rond het Haarlemmermeercircuit om de stromen verkeer tijdens het komen en gaan van honderden leerlingen in goede banen te leiden. Met wisselend succes. Alles wijst erop dat zij een permanente aanwezigheid zullen zijn. Men kan zich dan ook terecht afvragen of hier het principe geldt dat ‘de vervuiler betaalt?’

Fietsers vanaf de Amstelveenseweg naar de Havenstraat mogen niet meer direct rechtsaf, maar moeten eerst de versmalde twee-richtingen autostrook van de Havenstraat oversteken en breed om een oversteekstrook heen draaien om op het twee-richtingen fietspad te komen. Versmald omdat er parkeerplaatsen moesten komen. Auto’s en bussen parkeren op stoepen waar dat niet mag, en niet wordt gehandhaafd.


 
Bussen en trams in elkaars vaarwater.

Een omslachtige bocht dus, die daarom in de meeste gevallen wordt afgesneden. Fietsers en brommers nemen bij voorkeur de autostrook. Er ligt daar ook nog een zebrapad, waar komende èn teruggedraaide auto’s op een smalle strook samenkomen met al het andere verkeer in een chaotische kluwen.

Als daar ondanks waarschuwingen niets aan wordt gedaan en er, de hemel verhoede, een ongeluk gebeurt is de gemeente hiervoor aansprakelijk. Nalatigheid. Intussen echter, wanneer er bij woedende en tot op het merg gefrustreerde buurtbewoners iets breekt, is de BSA er als de kippen bij om met de beschuldigende vinger te wijzen.

Toegegeven,  het gebouwencomplex is niet helemaal lelijk, maar de verkeerssituatie eromheen is tot stand gekomen met cynisme en een schandalig gebrek aan inzicht in de consequenties. LvI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten