Hoofdpijndossier BSA:
Akoestisch Onderzoek Opnieuw.


29 juni 2021. Tijdens een eerste gesprek tussen een vijftal vertegenwoordigers van buurtbewoners en de BSA op maandag 28 juni werd geconcludeerd dat het akoestisch onderzoek broddelwerk is en moet worden overgedaan. Dit werd door de BSA niet tegengesproken.

De BSA, de medeplichtige gemeente en ook de rechter hebben zich zand in de ogen laten strooien door het Haagse onderzoeksbureau Deerns. Ambities, rekenmodellen en theoretische aannames werden verkozen boven gezond verstand. Het lawaai scenario speelt zich precies af zoals het door buurtbewoners werd voorspeld en werd aangegeven. Maar deze BSA moest er koste wat kost komen; het is een beschamend hoofdpijndossier.

De BSA probeert nu het te laat is uit alle macht de storm van kritiek, klachten en slechte publiciteit het hoofd te bieden. De BSA zal daarom opdracht geven voor een nieuw akoestisch onderzoek. Ouders wordt nog maar eens gevraagd of ze hun auto’s daar willen parkeren waar dat is toegestaan. De parkeerplaatsen in de Havenstraat worden buiten schooltijden openbaar. De situatie met stationair draaiende schoolbussen wordt bekeken.

De BSA zal gemeente en het GVB nog maar eens vragen of de gevaarlijke impasse rond het fietspad en de tramremise nog wordt doorbroken. En er wordt nagegaan of het wel is toegestaan dat Drive Yourself onder vloeren van woningen een parkeergarage voor BSA medewerkers uitbaat. De BSA gaat onderzoeken wat er mogelijk is op het gebied van geluidsschermen rond het speelplein Early Years. De buurtvertegenwoordigers pleitten met klem tegen het gebruik van de Early Years ingang door externe sportclubs buiten schooltijden. De BSA vertegenwoordigers schermden nog met het streven door de gemeente naar meer sportfaciliteiten in de buurt. Prima, maar die ingang mag daarvoor niet worden gebruikt. Dit zal worden opgevat als een teken van kwade trouw.

Een tweede overlegronde zal plaatsvinden op 29 juni, en zal voortborduren op deze uitkomsten. In de eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter wordt gesteld dat de BSA in overleg met buren maatregelen zal moeten nemen en betalen. Er wordt koortsachtig geïmproviseerd rond een aantal mogelijkheden, maar bij de gedupeerden in de straat overheerst scepsis over de effectiviteit.

LvI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten