Zal Een Buurtprotest Van Een Ander Type Buurtbewoner Hetzelfde Lot Treffen?:







uit: Het Parool, 31 augustus 2020.

"Buurt protesteert tegen komst ‘vreetschuur’ (...) op de Zuidas."


"Bewoners van de Zuidas lopen te hoop tegen de mogelijke komst van een McDonald’s. Ze vrezen overlast en vinden een ‘vreetschuur’ niet passen bij de allure van de chique wijk."


“ Directeuren van grote bedrijven, ondernemers, politici, expats en voormalig profvoetballer Kenneth Perez, allen bewoners van de appartementencomplexen aan de Gustav Mahlerlaan en omgeving, hebben zich tegen het plan gekeerd..."

 Link:


Hoogstwaarschijnlijk hebben zij bestuurlijk en juridisch evenmin een poot om op te staan als buurtbewoners rond de BSA volgens de rechter. Tenslotte hoort meer en meer overlast nou eenmaal bij het wonen in de stad, zo beweren onze bestuurders graag, ad nauseam. 

Toch is er het vermoeden dat deze chique buurtbewoners met hun diepe zakken en gewiekste advocaten wel eens meer succes zouden kunnen hebben dan gewone stervelingen uit een deel van de stad met de 'allure' van een achterstandswijk, bij gemeente of rechter.

In het peperdure appartementencomplex The Gustav vindt men de Schinkelbuurt ongetwijfeld een betere locatie voor een ordinaire vreetschuur dan voor de zeer exclusieve British School of Amsterdam...😉🧐🎩


En die 70 ingediende zienswijzen: gelooft er iemand werkelijk dat deze allemaal persoonlijk zijn opgesteld? Welnee, daarvoor hebben ze natuurlijk ieder hun eigen advocaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten