Uitnodiging voor bewoners van de wijk.

Hierbij nodigen wij u, namens het Buurtcomité Havenstraat, uit voor een bewonersbijeenkomst op vrijdag 5 juli 2019.
Plaats: de Baarshaven, Baarsstraat 31.
Tijd: 19.00 uur

Op de bijeenkomst zullen wij u nader informeren over de stand van zaken met betrekking tot de komst van de British School Amsterdam op het gevangenisterrein in de Havenstraat.

Een aantal van u heeft een reactie ontvangen van de gemeente op de ingediende bezwaarschriften. Ook de British School heeft een brief verzonden met suggesties en vragen.

Alle bezwaren van de bewoners zijn door de gemeentelijke Bezwarencommissie verworpen. Dit was te verwachten. De gemeente heeft eenmaal besloten dat deze school op deze plek moet komen. Alle bezwaren, aangaande de geluidsoverlast, verkeersdrukte, overschrijdingen bestemmingsplan (de grootte van de gebouwen) en verslechtering milieu, die van invloed zijn op de leefbaarheid van de buurt zijn niet van belang: het zogenaamde algemene belang staat voorop.

De vraag is nu, wat kunnen wij verder doen?
Voor 19 juli kunnen de mensen die bezwaar hebben gemaakt een beroep doen op het oordeel van de bestuursrechter. Wij hebben met een aantal advocaten gesproken over de mogelijkheid om juridische stappen te ondernemen. Dit betekent nog al wat omdat we er vanuit gaan dat de BSA in het geval van een voor ons positief resultaat hoger beroep zal aantekenen. De kosten van deze rechtsbijstand bedragen dan minimaal €8.000.= Verder zal het dan ook noodzakelijk zijn allerlei onderzoeken (geluid/milieu) te laten uitvoeren. Gezien het gering aantal direct betrokken bewoners en de financiële consequenties is dit geen optie.

Er vallen genoeg zaken te bespreken . B.v. de gevolgen van de vernietiging van het bestemmingplan van het Havenstraatterrein (o.a. Mevius en het tankstation) door de Raad van State. Het verkeersplan voor de Havenstraat is daarmee niet meer geldig, en dat heeft ook gevolgen voor de verkeerssituatie rond de BSA.

Uw aanwezigheid en inbreng is zeer van belang. Met vriendelijke groet, namens het Buurtcomité Havenstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten