Aan Het Lijntje: Juristen Gemeente Claimen Zonder Reden Uitstel.

5 februari 2019. De eerste reacties van de Gemeente Amsterdam komen binnen bij de indieners van de bezwaarschriften, en volgen een inmiddels bekend patroon. Geen beslissing: “We hebben meer tijd nodig(…)”, “Daarom verdagen wij de beslistermijn met zes weken.” Zonder boe of bah.

Het lukt de juridische dienst van de gemeente blijkbaar niet om binnen de wettelijk voorgeschreven termijn te beslissen, maar men vindt het onnodig om het uitstel fatsoenlijk uit te leggen of te motiveren.

De gemeente denkt haar burgers te kunnen afschepen met alleen de brutale mededeling: ‘we hebben meer tijd nodig’. Geen wonder dus dat de indieners vinden dat ze aan het lijntje worden gehouden, en inmiddels behoorlijk sceptisch zijn geworden over de goede trouw van de gemeente.

Want het is natuurlijk niet zo dat de sloop- en bouwwerkzaamheden op het BSA perceel daarom ook zes weken worden stilgelegd! De slopers en de aannemers voor de BSA expat gemeenschap krijgen door de verdaging van de beslistermijn door de lakse gemeente zomaar zes weken extra in de schoot geworpen om nog meer voldongen feiten te creëren.

Of men nou wil of niet, de gemeente heeft ongeoorloofd partij gekozen en dient door zo te handelen liever de belangen van goed gesitueerde expats dan die van haar eigen burgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten