Veel Bijval Voor Buurtbewoners In Reacties Op AT5 Nieuws.

 23 juni 2021. Meteen na de uitzending van het nieuwsitem door AT5 in het Amsterdam Vandaag 6 uur journaal stroomden de reacties binnen via de AT5 Facebook pagina.

De chaos in de Schinkelbuurt concurreerde qua aandacht met het voetbal en slavernij, met op dit moment (24/6; 12.00 uur) 302 opmerkingen.

Links:

AT5 online:

https://www.at5.nl/artikelen/209634/overlast-door-british-school-of-amsterdam-luidruchtige-stinkende-bende

AT5 op Facebook

https://www.facebook.com/AT5NL/posts/10161062848699606?comment_id=10161063584809606&notif_id=1624434420962414&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

 

Aanschuiven bij de British School

Behalve een enkele grappenmaker die de BSA kids van een elektroschok halsband wil voorzien, is het oordeel unaniem: de overlast is onacceptabel.

Men is verbijsterd of sarcastisch over het onvermogen van de gemeente om het gezond verstand te laten spreken. ‘Iedereen kon dit zien aankomen.’

De cameraman hoefde niet te zoeken naar het onderwerp, en kreeg een representatieve ochtenddrukte bij droog weer voorgeschoteld. Een grote stroom fietsers wriemelt door de walm autovergif. Een reactie beschrijft de file bij regen als ‘vrijwel tot het Museumplein’.

BSA Onderdirecteur van Haver heeft nog maar eens een overleg met buurtbewoners ingelast, ook al is er geen ruimte meer voor effectieve ‘aanvullende’ maatregelen. Het is er nu al propvol. Bovendien beweert hij dat de BSA nu geen geld meer over heeft. Dat komt toevallig zo uit want de verbouwing bleek miljoenen duurder dan was voorzien.

En waar bouwtechnisch/financieel vooronderzoek er ver naast zat, varen BSA en gemeente blind op in hun opdracht uitgevoerde onderzoeken naar verkeers- en geluidsoverlast. Want wat kan er immers misgaan?

Naar het oordeel van de gemeente over de akoestiek zou er bijvoorbeeld op het Early Years schoolpleintje geen echo effect optreden. Iedereen die bij op de stoep bij het hek in de handen klapt hoort dat dat een onzinnige bewering is. En iedereen in de buurt van het zebrapad op de foto zal het autovergif heel goed ruiken. Zijn buurtbewoners de dupe van amateurisme, van onverschilligheid, of van allebei? LvI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten